By Chiro Vlinderia

STARTDAG 2018-2019

Het is terug zo ver, er mag eindelijk nog eens een chirodatum in jullie agenda: 23 september van 14-17u, de dag waarop alles van voor af aan begint. Ben je nieuw in de chiro of kom je voor het zoveelste jaar meespelen, iedereen is welkom! Wij kunnen alvast niet wachten om iedereen opnieuw te verwelkomen na zo’n fantastisch kamp.

Omdat we het begin van een nieuw chirojaar niet zomaar voorbij kunnen laten gaan, zal er om 17u een braadworst en een drankje voor jullie klaarliggen. Tot heeel snel

40443725_319877742116982_3420095355591589888_n

 

 

Joyvalle

De spaaractie van ‘Lekker op kamp’ is terug begonnen en ook dit jaar doen we mee! Hoe meer Joyvalle-flapjes we verzamelen, hoe meer gratis melk we kunnen drinken op kamp. Help jij ze mee met ons verzamelen? Alvast bedankt!!!Joyvalle-Actie-Op-Kamp1

Snoepje Goedje

 

De beste snoepjes van het hele land zijn terug! Voor €4 heb je een zakje (400g) waar je lekker lang van kan smullen. Hoe meer snoepjes jullie kopen, hoe leuker ons kamp wordt :) Je hoeft niet lang te zoeken, je kan ze vinden bij onze stoere leden en gekke leiding. Als kers op de snoeptaart komen we zaterdagvoormiddag 17 februari 2018 deur aan deur in Kruishoutem met onze lekkernijen. 25348852_10212959078443155_2725241360343036316_n

 

De Banier

De Banier-winkel is er voor iedereen – Chiro of geen Chiro – en heeft een ruim assortiment aan knutsel- en spelmateriaal en kinder- en jeugdboeken. Ook voor chirokleren, chirohanddoeken, chirodekentjes… kan je hier terecht.

In Vlaanderen zijn nu al 11 vestigingen. In Gent – wat voor ons de dichtstbijzijnde vestiging is – zijn ze, sinds 2005, gehuisvest in het schitterende pand ‘Huis aan de Waterkant’ in het Hoefslagstraatje, een doodlopend zijstraatje van de Langemunt. Zegt je dat niks? Let dan eens niet op de windowshoppers of het grote Rodania-uurwerk als je op de Langemunt loopt maar kijk eens opzij, naar die prachtige koe in het Hoefslagstraatje.

 

Banier1   Banier2

De Banier staat voor spelplezier en creativiteit en alles wat je daarbij kan helpen. Een paradijs voor ouders met kinderen maar ook en vooral voor mensen die actief zijn in het jeugdwerk of het basisonderwijs. Bovendien worden er workshops georganiseerd en geven ze voor groepen zelfs workshops op verplaatsing.

 

Info:

De Banier Huis aan de Waterkant

Hoefslagstraatje 1

9000 Gent

Dagelijks open van 09.30 tot 18.00.u Zondag gesloten

www.debanier.be

Mama-activiTIJD

Liefste chiromeisjes en mama’s

 

Altijd al eens willen weten hoe goed je mama zou zijn in tik tak boem of hoe snel ze zou kunnen lopen tijdens Napoleon? Heb je er altijd van gedroomd je mama eens mee te nemen naar de Chiro? Dat kan!

Wij organiseren op zondag 17 april de eerste mamactiviTIJD!

 

Wat? 

Een chironamiddag met de leden én hun mama’s.

Waar? 

Aan onze chirolokalen

Wanneer?

Zondag 17 april, van 14u tot 17u.

Meenemen?

  • jullie speelkriebels
  • jullie mama in speelkledij of eventueel haar oud chiro-uniform
  • 1 euro voor een dubbel vieruurtje

Inschrijven mamactiviTIJD

Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1CLM1sONf1MvcA7_LLhDMHhw8uUauVrszJeZJE5r_6jI/viewform?c=0&w=1

 

Wat als je mama niet kan meekomen? 

Vraag dan eens aan je oma, tante, nichtje, buurvrouw… om mee te gaan. Uiteraard zijn jullie ook allen welkom!

 

We kijken er al naar uit!

 

Met vriendelijke groeten

Leiding Chiro Vlinderia

Kimberly, Tine, Rani, Lieselotte, Justine, Sam, Lore, Laura, Florence, Kaat, Laura, Aline, Chiara en Nienke

 

Wijziging kalender

Liefste ouders en leden

Enkele wijzigingen op de kalender.
Op de kalender staat er dat er volgende week 29 november Chiro is. Deze chirozondag zal NIET doorgaan.
De volgende Chirozondag is zondag 6 december voor alle – 12. Want dan komt (als wij allemaal braaf geweest zijn) Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek! Alle +12 leden mogen een thuisbezoekje van de Sint verwachten.

Daarna is het nog één keer Chiro, op zondag 13 december voor we aan de grote winterstop beginnen.
Op zondag 24 januari beginnen we terug. Zondag 31 januari zal er ook GEEN chiro zijn.

Eventjes voor u op een rijtje: 
Wanneer is het Chiro: 
zondag 6 december: alle -12
zondag 13 december
zondag 24 januari
zondag 7 februari

Met vriendelijke groeten

Leiding Chiro Vlinderia
Kimberly, Tine, Rani, Lieselotte, Justine, Sam, Lore, Laura, Florence, Kaat, Laura, Aline, Chiara en Nienke

Christus Koning!

Op zondag 22 november is het Christus koning. Kom dus zeker om 9 uur naar onze lokalen voor een hele dag vol spannende chiroactiviteiten. In de voormiddag gaan wij eerst naar de eucharistieviering in de Sint-Gabriel kerk. Ouders, ook jullie zijn hier van harte uitgenodigd! Na de mis spelen we spelletjes in het teken van het jaarthema ‘Geef Kleur’. ’s Middags eten we lekkere worst met appelmoes en patatjes. Om 17 uur sluiten we af met een grote formatie, samen met de jongenschiro. Dit alles is volledig gratis. Natuurlijk moeten wij aan onze kookies het aantal personen meedelen. Inschrijven voor deze fantastische dag kan via chirovlinderia@hotmail.com of via sms bij leidster Lieselotte: 0478 57 17 40. Dit kan nog tot 15 november.

Tip: Op deze dag is het meestal koud buiten, misschien valt er zelfs een beetje sneeuw. Kleed je dan ook heel warmpjes aan en etiketteer alles wat je aan hebt met je naam! Want spelen is het allerleukst als we naar buiten gaan! 

Vriendjesdag met fietspool

Beste ouders, leden en sympathisanten

Het Chirojaar is terug begonnen, maar nog steeds iedereen is welkom! Zondag is het vriendjesdag, dus breng gerust al je vriendinnen, nichtjes… mee om samen een toffe Chironamiddag te beleven!

Chiro Vlinderia en Chiro Singa organiseren ook samen een fietspool om naar de Chiro te komen.
Om 13u30 spreken wij af aan volgende verzamelpunten:
– het Nieuw Plein
– het tankstation in Lozer
– het kruispunt van de Karreweg en de Bunderstraat
– het kruispunt van de Karreweg en de Brandstraat.
Woon je langs één van deze routes? Fiets dan gerust mee wanneer wij langs jou passeren!

Opgelet: Er is geen fietspool voorzien om 17u.